Olika roller

På McDonald's finns möjligheter för alla medarbetare att utvecklas. McDonald's strävar efter att medarbetare ska växa och på så sett steg för steg utvecklas i sin yrkesroll. McDonald's erbjuder utbildningssystem i ledarskap, kommunikation, marknadsföring och ekonomi.

På McDonald's Liljeholmen finns det sex olika roller, och dessa roller gör att samarbetet fungerar på bästa sätt.

Restaurangchef: Kabir Zuwak
Att vara restaurangchef på en McDonald's restaurang innebär att ha ansvar för att varje gäst ska känna sig nöjda med sin mat och sin upplevelse. En av restaurangchefens viktigaste uppgift är att coacha sina medarbetare. Dock jobbar en restaurangchef mycket med att planera och följa upp försäljningen. Det gäller för en restaurangchef att se till att rätt bemanning finns på plats.  

Första assistent: Moussa
Att vara första assistent innebär att vara vice restaurangchef. Det är ett lagom stort ansvar. En första assistent hjälper restaurangchefen med att tex beställa varor och coacha och vägleda medarbetare.

Andra assistent: Zamzama
En andra assistent hjälper fösta assistenten med tex beställning, inventering och hjälper även arbetsledare med deras skift.

Arbetsledare Fakrul, Brino och Michel
Som arbetsledare har man många olika arbetsuppgifter. Det kan vara allt från att leda medarbetare till att jobba ute i matsalen eller i köket. En arbetsledare hoppar in där hon/han behövs. Det är ett väldigt omväxlande jobb att vara arbetsledare.

Områdesledare Robin, Emelie och Jennifer(JAG)
En områdesledare har det största ansvaret i kassan efter arbetsledaren. En områdesledare ser till att varje medarbetare vet sina uppgifter och informerar om nya kampanjer. Det är viktigt att se till att uppfyllningen av tex kylen i kassan och muggar och lock finns så det räcker inför eventuella ruscher. Områdesledaren ser till att samarbetet fungerar,  och är arbetsledarens högra hand. En områdesledare är också handledare.

Handledare Emma och Carl
En handledare hjälper främst nyanställda. En handledare utbildar en nyanställd antingen i köket eller i kassan. En handledare är en hjälpande hand.

Värd/värdinna Emma H
En värd/värdinna är ansiktet utåt. En värd/värdinna jobbar ute i matsalen. De hälsar gästerna välkomna och ger ballonger till barnen. Det viktigaste som en värd/värdinna gör är att blåsa och ge ut ballonger. En värd/värdinna blåser upp upp till 400 ballonger en lördag. hon/han gör ett ballongvalv, små ballonger som sätts upp i restaurangen.

Medarbetare
En medarbetare är en antingen en del/heltids anställd. En medarbetare har inget större ansvar utan utför bara dagligt arbete som arbetsledaren eller som områdesledaren ber om. Medarbetare är oftast nyanställda och på väg uppåt i sin karriär.


Emma hjälper en nyanställd att komma igång


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0